Vijesti

Titanfall 3 nije u razvoju, ali ne znači da igra neće nikad izaći

Apex Legends je Titanfall 3!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros smo napisali već dva članka o novoj igri Respawna koja je smještena u Titanfall svijet, ali nije Titanfall 3. Apex Legends zapravo je Titanfall 3. Figurativno rečeno. Naime, potvrdio je jučer urednik Kotakua da je Titanfall 3 bio u izradi. Na kraju je postao Apex Legends i naravno da nisu svi sretni s tim, ali većina igrača pored popularne battle royale igre neće plakati za nastavkom Titanfalla. 

 

Zašto Apex, a ne Titanfall 3?

Razlog je prilično jasan – novac. Titanfall serijal nije bio nikad previše popularan kod igrača, iako to nije zaslužio. Nažalost, EA je sam “ubio” odlični Titanfall 2 izbacivši ga između launcha novog Call of Dutyja i Battlefielda. Titanfall pored ta dva diva nije imao šansu, iako je realno Titanfall 2 bio u mnogim segmentima bolja igra od oba spomenuta naslova. Igra nije ostvarila financijski uspjeh kojeg priželjkuje EA. Trenutno, budućnost serijala je Apex Legends igra u koju će Respawn uložiti rad i cilj.

No, to ne znači da u budućnosti nećemo vidjeti novi Titanfall 3. Zasad ne jer vodeći ljudi Respawna objasnili su da trenutno nitko ne radi na TF3. “Team koji je radio Titanfall igre, napravio je Apex Legends. Ne postoji drugi team koji radi na Titanfallu 3.” Ipak, vodeći direktor igre potvrdio je isto da trenutno ne radi nitko na Titanfallu 3, ali postoji mogućnost da će u budućnosti sasvim novi studio raditi igru. 

Dakle, nada postoji, ali nema mjesta za ljutnju. Razočarani možemo biti jer manjina nas je voljela TF2. Nažalost manjina, jer interes za igru nije bio velik. Igra je vrlo brzo dobila ogromna sniženja i nije isporučila dobre rezultate. Respawn je cijeli hajp oko nove TF igre iskoristio za Apex Legends, a Titani u garaži čekaju bolja vremena za serijal. 

Kreatori igre su sve lijepo objasnili, pa stavljamo originalni citat:

“The world thinks we’re making Titanfall 3 and we’re not – this is what we’re making,” he said. “To try and convince a skeptical audience for months with trailers and hands-on articles, we’re just like, ‘Let the game speak for itself’ – it’s the most powerful antidote to potential problems. We’re doing a free to play game, with essentially loot boxes, after we were bought by EA, and it’s not Titanfall 3. It’s the perfect recipe for a marketing plan to go awry, so why have that – let’s just ship the game and let players play.”

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano