Vijesti

U nekim EU zemljama od 1. 8. poskupljuje PlayStation Plus; čeka li isto i nas?

U posljednja 24 sata PlayStation korisnici u nekim zemljama primili su mail u kojem stoji da od 1. 8. poskupljuje PlayStation Plus pretplata. Zahvaćena je većina azijskih zemalja u kojima je PlayStation službeno prisutan, ali i zasad nekoliko europskih, uključujući Njemačku, Francusku, Švedsku i Švicarsku.

Sony ovo radi na mala vrata, bez ikakvih službenih objava na PlayStation Blogu, pa tokom dana možda saznamo slične vijesti od drugih korisnika koji se budu javljali na raznim forumima.

Kako smo i napisali, zasad su u Europi pogođene 4 države. U Njemačkoj i Francuskoj koje koriste euro kao valutu plaćanja poskupile su samo mjesečne pretplate, dok su u Švicarskoj i Švedskoj, koje koriste vlastite valute, poskupile sve pretplate, uključujući i godišnju.

U Švicarskoj je tako cijena godišnje pretplate skočila s 59.90 CHF na 69.90 CHF, dok je u Švedskoj porasla s 575 na 620 kruna, što je rast od približno 8%.

UREDBA 11:19:

U trenutku zaključivanja ovog članka pojavila se informacija da i u Norveškoj poskupljuje pretplata. Kod njih je rast još i veći, pa je godišnja pretplata poskupila s 485 na 580 norveških kruna, što je rast od skoro 20%! Također, i Nizozemci su dobili svoj mail, međutim, njihova objava tehnički je zbrkana pa i nije baš jasno koliko će biti poskupljenje.

Sony u mailovima odluku o poskupljenju pravda “promjenama na tržištu.”

UREDBA 13:14

Iz Sonyja su i službeno obavijestili korisnike da PlayStation Plus poskupljuje i u Hrvatskoj, ali samo na mjesečnoj bazi. Više o tome ovdje.

Oznake

3
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
BrijacNexusgusterko Recent comment authors
novije starije popularnije
gusterko

Meni baš u osmom mjesecu istječe pretplata i bio sam u dilemi da li produžiti ili ne, ako stvarno poskupi i kod nas mislim da mi je onda izbor poprilično olakšan uzevši u obzir da samo dižu cijenu usluge a kvaliteta iste se kroz par godina poprilično srozala, e moj sony da vas bar hoće poderati microsoft sa sljedećom generacijom xboxa pa da se malo spustite na zemlju i počnete cijeniti korisnike i njihov krvavo zarađeni novac koji vam ostavljaju , for the players moš si mislit………..

Nexus

Jebiga…treba financirati novu konzolu 😋 Ne tangira me ovo previše…ionako imam Plus na US Accountu, a pretplatu uzimam svaki black friday kada je na žeščem popustu (taman mi istječe tamo svake godine krajem 11. mjeseca)

Brijac

Tko uopće kupuje 1 mjesec PS+ pretplate?

Povezano

Back to top button
Close
Close