Vijesti

U nekim EU zemljama od 1. 8. poskupljuje PlayStation Plus; čeka li isto i nas?

U posljednja 24 sata PlayStation korisnici u nekim zemljama primili su mail u kojem stoji da od 1. 8. poskupljuje PlayStation Plus pretplata. Zahvaćena je većina azijskih zemalja u kojima je PlayStation službeno prisutan, ali i zasad nekoliko europskih, uključujući Njemačku, Francusku, Švedsku i Švicarsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony ovo radi na mala vrata, bez ikakvih službenih objava na PlayStation Blogu, pa tokom dana možda saznamo slične vijesti od drugih korisnika koji se budu javljali na raznim forumima.

Kako smo i napisali, zasad su u Europi pogođene 4 države. U Njemačkoj i Francuskoj koje koriste euro kao valutu plaćanja poskupile su samo mjesečne pretplate, dok su u Švicarskoj i Švedskoj, koje koriste vlastite valute, poskupile sve pretplate, uključujući i godišnju.

U Švicarskoj je tako cijena godišnje pretplate skočila s 59.90 CHF na 69.90 CHF, dok je u Švedskoj porasla s 575 na 620 kruna, što je rast od približno 8%.

UREDBA 11:19:

U trenutku zaključivanja ovog članka pojavila se informacija da i u Norveškoj poskupljuje pretplata. Kod njih je rast još i veći, pa je godišnja pretplata poskupila s 485 na 580 norveških kruna, što je rast od skoro 20%! Također, i Nizozemci su dobili svoj mail, međutim, njihova objava tehnički je zbrkana pa i nije baš jasno koliko će biti poskupljenje.

Sony u mailovima odluku o poskupljenju pravda “promjenama na tržištu.”

UREDBA 13:14

Iz Sonyja su i službeno obavijestili korisnike da PlayStation Plus poskupljuje i u Hrvatskoj, ali samo na mjesečnoj bazi. Više o tome ovdje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano