Vijesti

Ubisoft ne želi igre s definitivnim krajem; kreću se u smjeru igara kao servisa i građenja ogromnih svjetova

Budućnost nosi mnoge mogućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lionel Raynaud, potpredsjednik Ubisoftovog kreativnog odjela za Kanadu u razgovoru za Ubisoftov blog otkrio nam je smjer kompanije za budućnost i pri tome iznio neke jako sočne informacije.

Veća kontrola

Naslov vam govori sve. Cilj je osigurati igraču veću kontrolu nad igrom i njezinim svijetom, a pri tome ga i zadržati prilijepljenog za ekran koliko je god to dugo moguće. Mislite Ranibow Six Siege, koji je očito uzor za budućnost politike ove kompanije, a isto nas i ne čudi jer godinama nakon izlaska, igri broj igrača raste, a kontinuiranom podrškom uspjeli su prikupiti ih preko 30 milijuna.

Kako kaže Raynaud, upravo bi budućnost trebala biti ta koja će svojim novim tehnologijama omogućiti ljudima iz Ubisofta da sličnu politiku primjene na svoje ostale naslove i izgrade ogromne svjetove. Posebno nam golica maštu kada Raynaud priča o jednom ogromnom Assassin’s Creedu, odnosno HUB-u u obliku Animusa u kojeg bi igrači uskočili i uz pomoć nekoliko klikova otputovali u bilo koju od dosad dostupnih regija ili onih dostupnih u budućnosti.

Beskrajne mogućnosti

Zamislite, imate igre u kojoj se nalazite u Animusu, a desetci virtualnih povijesnih svjetova stoje vam na dlanu za odabir. Osjećate se kao da bi vam pasala atmosfera Stare Grčke? Nema problema, izaberite taj svijet i uskočite u njega. Možda ste zainteresirani za proučavanje japanske povijesti? Još manji problem.

Mogućnosti su beskrajne, a u slučaju da se vode politikom R6-a, to bi značilo jedna ogromna Assassin’s Creed (Animus) igra koju bi jednom nakon što je kupimo igrali unedogled, a svake bi godine dobili nekoliko novih lokacija za istraživanje. Ista situacija primjenjiva je Raynaudovim riječima na Far Cry ili Watch Dogs serijal gdje bi imali jedan ogroman, povezan svijet po kojem bi mogli putovati na brojne lokacije i tako iskusiti igru diljem različitih područja na svijetu. Ako pitate nas, ovo zvuči apsolutno genijalno.

Legneš da odmoriš, i završiš u Karibima. 

Cilj je da igra jednom nakon što je kupite nema kraja, odnosno igra kao servis politika. Vaše odluke u igrinom svijetu trebale bi oblikovati misli i stajališta NPC-jeva, nešto čime su se u Ubisoftu već i igrali u posljednjem Far Cry naslovu. Tako bi naše odluke bile bitnije nego ikad prije, a čak i nakon završavanja glavne priče, sadržaj u svijetu i dalje bi ostao svjež dodavanjem novih stvarčica, misija i svega potrebnog da vas zadrži u istome.

Također, cilj je spojiti igrače diljem svijeta i udružiti ih u timsku igru te kombiniranje različitih sposobnosti koje im igra nudi kako bi došli do zajedničkog cilja. Još jednom se Raynaud poslužio R6 analogijom pa to usporedio s Operaterima u igri.

Vrlo ambiciozne riječi, moramo priznati, a u slučaju da u Ubisoftu uistinu iste odluče ipoštovati na način na koji su izrečene, možemo reći kako svjedočimo počecima nove budućnosti za industriju koja bi uz pomoć sveprisutnog interneta i novih tehnologija omogućila temelje nekoliko ogromnih svjetova koji bi služili kao hubovi za daljnji kreativni rad svih ljudi iza igre. Tako bi nam kroz nadogradnje stalno pružali nove mogućnosti i sadržaj koji bi nas zadržao uz igru, a tko zna, možda jednog dana i dobijemo „čitav svijet“ na dlanu za bauljanje i izvršavanje naših misija, bile one u duhu Assassin’s Creed serijala ili nekog potpuno desetog.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano