Vijesti

Vođa Xboxa smatra kako bi se napredak u igrama ostvaren na PlayStationu 4 trebao prenositi na Xbox One

Ekipa iz Microsofta ne propušta i dalje skupljati poene na Sonyjevom tvrdoglavom stajalištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova generacija konzola vrlo vjerojatno stiže krajem iduće godine. Pobjednik je, naravno, Sony sa svojim PlayStationom 4 i dvostrukom boljom prodajom od Microsoftovog Xboxa One. Međutim u Microsoftu nisu zadovoljni sa svojim rezultatima, pa su pripreme za novu generaciju već započele.

Važno je ugrabiti što bolju startnu poziciju, pa su, prilično pametno, iz Richmonda počeli udarati tamo gdje se Sony pokazao najosjetljivijim – na crossplatform igranje. Sony ne dopušta igranje online igara s Xbox igračima, dok bi Microsoft volio ostvariti takvo nešto. I ne propuušta to spomenuti u bilo kojem trenutku.

Pa je tako podpredsjednik Xbox divizije Mike Ybarra ničim izazvan na Twitteru izjavio ovo.

Naime, Mike voli igrati igre na svojem Xboxu, pa napredak nastaviti kasnije na PC-ju, što mu omogućuje Xbox Play Anywhere sistem koji u kompaniji guraju sad već nekoliko godina. Pa želi isto implementirati u što više PC/Xbox igara, a kako se dalje u raspravi da iščitati između redaka, volio bi isto i na PlayStationu 4.

Sumnjamo kako će Sony ikad dopustiti ovako nešto, makar se u ovoj situaciji ne pita toliko njih koliko izdavače i developere igara. Sjajno bi bilo kad bismo napredak iz jednog Rainbow Six: Siegea s PlayStationa 4 mogli nastaviti na PC-ju. Međutim, tržište diktira promjene, pa koliko god Sony sad ispadao “bad guy”, treba se prisjetiti kako je upravo Microsoft prošlu generaciju konzola odbijao bilo kakvu pomisao na cross platform igranje s njihovim Xboxom 360, kad je on bio vodeći u generacijskom ratu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano