Vijesti

Vodeći streameri zarađuju više od 350 tisuća kuna po satu za promociju novih igara

Zvuči nevjerojatno, zar ne? Ninja, Shroud, Dr. Disrespect, razni FaZe igrači i ne znamo tko još ne, u par sati igranja zarade više nego neki od nas cijeli svoj život? Sve što trebaju je na Twitchu upaliti stream i igrati novu igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wall Street Journal doznaje (potvrdio kasnije i Kotaku) da je minimalna satnica najvećih streamera i influencera $50,000, ali često ta cifra bude i veća što je izdavač veći, a igra bitnija. Naravno, ovakve usluge najviše koriste 3rd party studiji kao Ubisoft, EA, Take-Two, Activision i dr.

Postoji čak priča da je jedan studio (navodno EA i Anthem) ponudio jednom streameru $120 tisuća za 2 sata streama, što je ovaj odbio. Zatim je taj studio stavio pred streamera bianco ček, ali je ovaj i tada odbio jer jednostavno nije htio streamati svoju igru na kanalu.

Sjetite se samo da je EA platio Ninji za Apex streamove i pokoji Tweet oko milijun dolara. Zašto to rade? Razlog je jednostavan – danas vam više utjecaja na mišljenje o igri imaju veliki streameri nego pravi mediji kojima je gaming posao.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano