Vijesti

Watch Dogs Legion ima 20 različitih iteracija priče i nikad nećemo čuti isti glas dvaput

Ako vam Watch Dogs kao franšiza nije nikad bio napet, niste jedini. Realno gledano, “jedinica” je bila solidna igra, a dvojka je bila napeta onima koji su mogli progutati klišejastog Marcusa Hollowaya i zbilja pretjerano vrckastu priču i okruženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Watch Dogs Legion je, barem zasad, totalno drugačija stvar, jer ozbiljnija priča i inovativno korištenje tehnologije obećavaju zaista mnogo.

Ukoliko niste pratili igru, Watch Dogs Legion je inovativan utoliko što ga možete igrati sa apsolutno svakim stanovnikom Londona. Kroz igru ćete regrutirati NPC-ove u svoj pokret, a svaki od njih je drugačiji, ima drugačiju osobnost, dok je Ubisoft otišao zbilja daleko u nastojanju da svaki NPC izgleda drugačije.

Svaki NPC će imati drugačiji glas

Naravno, Ubisoft nije angažirao nekoliko milijuna glumaca za svakog NPC-a u igri i kreirao isto toliko cutscena, već za to koriste naprednu tehnologiju. Naime, kako bi pružili naraciju svim NPC-evima u igri angažirali su 20-ak glumaca, međutim, nijedan NPC u igri neće imati isti glas, kao što je to u drugim igrama, poput primjerice u GTA igrama gdje smo se u “petici” naviknuli na nekoliko različitih glasova i akcenata po ulicama.

Za to je zaslužan algoritam koji modulira unaprijed snimljene glasove glumaca, pa ako uzmete u obzir da je svaki od njih svoje linije teksta izgovarao s različitim naglascima, dolazimo do približno beskonačno kombinacija moduliranih glasova. Dakle, svaki NPC kojeg regrutiramo biti će uistinu drugačiji, što je ono čega smo se najviše brinuli da će Ubisoft kiksati.

U svoj pokret ćemo moći regrutirati svakog s ove slike. Pa čak i policajce, oko kojih ćemo se trebati više potruditi.

To je potvrdio kreativni direktor igre Clint Hocking koji je potvrdio postojanje čak 20 različitih verzija i izvedbi priče, što u kombinaciji za alteraciju glasova glumaca obećava da igru nikad ne bismo trebali odigrati na isti način, što će se posebice svidjeti onima koji vole više puta prelaziti istu igru.

Watch Dogs Legion na PC, PS4 i XONE stiže 6. 3. 2020., a do onda bismo trebali saznati još čitav niz inovacija koje je Ubisoft osmislio kako bi dizerficirao svoju igru. Neke od njih dotiču se direktno i online komponente igre, a mi jedva čekamo saznati o čemu se radi.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano