Vijesti

XONE rasturio PS4 prema prodaji za Black Friday

Xbox nije službeno podržan u Hrvatskoj pa za nas možda ovo i nisu nešto pretjerano bitni rezultati, međutim, bitni jesu svima onima koje zanima tržište i u kojem smjeru se ono kreće.

PlayStation 4 je prošli tjedan za Black Friday u Velikoj Britaniji imao otprilike slične cijene kao i mi u Hrvatskoj, pa su i Britanci, kao i većina nas, bili ponešto razočarani jer je to stvarno moglo ići niže.

S druge strane, kod njih se Xbox One S verzija konzole bez Blu-Ray pogona i s dvije igre prodavala za manje od 1000 kuna što je uveliko utjecalo na prodajne rezultate.

Prodaja u padu

Tako se za Black Friday prodalo više od sto tisuća konzola, a iako nije spomenuta točna brojka za Nintendo Switch, navedeno je kako se radi o tek “nekoliko” primjeraka manje. Dakle, Xbox One i Nintendo Switch su se jako dobro prodali.

S druge strane, prema podatcima dostupnima Gamesindustry.biz Sony je prodao samo 60,000 PS4 konzola. U usporedbi s prošlom godinom, prodaja Xboxa pala je za 35%, a PlayStationa 4 za 45%. To možemo pripisati starosti konzola i najavom nove generacije za koju se, očito je, kupci pripremaju već sad.

S druge strane, Nintendo Switch je rastao 13% od protekle godine, što je samo dokaz kako Nintendo igra neku svoju igru.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close