Vijesti

YouTuber sponzoriran od strane EA Anthemu dao lošu ocjenu, EA mu maknuo video i stavio ga na crnu listu! EA tvrdi da to nije istina

Tko sad laže?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znamo svi da Anthem i BioWare ne uživaju trenutno u hvalospjevima na račun Anthema, a našu FFA recenziju moći ćete pročitati idući tjedan kad pošteno pređemo sve što igra nudi jer ne želimo izbaciti recenziju na temelju 20 sati igranja samo da skupimo više klikova i čitanja.

EA GameChanger program 

Da se mi vratimo na našu subotnju vijest. Gggmanlives je australski YouTuber koji je (bio) u Electronic Artsovom “EA GameChanger” programu. U osnovi, EA odabere nekoliko influencera koje zove na razne događaje, plaća im smještaj i put, a takvi kanali imaju priliku prenijeti ekskluzivne snimke svojoj publici.

Program je zamišljen na način da čitava gaming zajednica profitira od glasa poznatih YouTubera, no u praksi nije sve idealno. Ako ćemo vjerovati influencerima, tanka je granica između EA zvijezde i osobe koju EA stavlja na crnu listu. Jedan od većih i boljih YouTubera SkillUp, stavljen je na crnu listu zbog širenja istine o loot boxovima i mikrotransakcijama.

 

Gggmanlives je sve do izbacivanja Anthem recenzije bio dio EA “GameChanger” programa, a prema zadnjim informacijama to više nije. Ne samo to, nego je prema njegovim navodima, EA stavio ga na crnu listu, a njegova negativna Anthem recenzija ubrzo je bila maknuta.

Podigla se prilično velika prašina na internetu, a satima kasnije kad je sve već eskaliralo, EA je dao izjavu da video nije maknut zbog negativne recenzije već zbog kršenja NDA sporazuma. Vjerujete li u tu priču? Prije nekoliko sati ovaj YouTuber je ponovno uploadao recenziju, samo što je maknuo taj sporni NDA dio.

Recenzija je još uvijek “živa” i vjerojatno neće biti maknuta jer je EA već sad s ovim dobio još negativnog publiciteta. Iz EA su izjavili da oni ne plaćaju nikome za recenzije i da to nije smisao EA GameChanger programa. Još se ne zna je li ovaj kreator zaista na crnoj listi ili je zaista samo prekršio NDA.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano