Vijesti

Za razliku od Xbox Series X-a, PlayStation 5 će na launchu imati igre samo za PS5!

“No sh*t Sherloče” – povikala je masa nakon što je pročitala naslov. “Nemoj nam reći da će PlayStation 5 na launchu imati PS5 igre?! Ma je li to moguće?”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je ovo vaša reakcija na naslov – nećemo vam zamjeriti. Da, PlayStation 5 će na launchu imati PlayStation 5 ekskluzive. Jučer smo pisali da je Microsoft odlučio kako Xbox Series X barem godinu-dvije dana neće imati igre koje ćete morati isključivo igrati na Xbox Series X-u.

Microsoft će dakle igračima ponuditi izbor – nove igre moći će igrati na Xbox One konzoli, Series X-u i vjerojatno PC-u. Kažemo vjerojatno jer je moguće da će neke Microsoftove igre prvo doći na konzole. Naravno, svi vi koji kupite Series X uživat ćete u puno boljoj grafici, puno kraćim učitavanjima i svim blagodatima koje Series X donosi u odnosu na Xbox One.

S druge strane, ako ste tek kupili Xbox One ili ćete ga tek kupiti, također ćete moći igrati nove igre. Radit će lošije, no svejedno…imate izbor.

Only on PlayStation 5

Sony s druge strane će na launchu imati PlayStation 5 ekskluzive u pravom smislu riječi – to znači da te igre neće raditi na PlayStation 4 konzoli. Kao launch ekskluzive spominju se Horizon Zero Dawn 2 i Gran Turismo 7 što bi značilo da navedene igre nećemo moći igrati na PlayStation 4 konzoli.

Za sve koji planiraju kupiti PS5 prvi dan izlaska, to je zapravo super vijest jer to znači da je igra od temelja rađena samo za next-gen hardver i da su developeri bili usredotočeni isključivo na PlayStation 5 i nisu se zamarali starim hardverom što svakako je PlayStation 4.

Ako tek planirate kupiti PS4, nemojte očekivati dugogodišnju potporu za konzolu jer Sony, ali i svi drugi će resurse okrenuti budućnosti. Za sve vas koji će te tek postati PS4 vlasnici tu je ogroman backlog fantastičnih igara.

Vrijeme će pokazati koliko će se Microsoftu isplatiti podrška za Xbox One. Paralelno razvijanje igara za dvije generacije konzola je veliko opterećenje za developere i obično uvijek netko bude zakinut.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano