Vijesti

Zaustavljen je razvoj Red Dead Redemption remastera za PC

Kad već Rockstar godinama odbija donijeti na PC jednu od najboljih igara svih vremena, prvi Red Dead Redemption, prije nekog vremena jedan je junak na sebe preuzeo taj veliki posao.

Ideja je preko Xbox 360 i PlayStation 3 emulatora napraviti direktne modifikacije, optimizirati, upakirati i naposljetku ponuditi čitavu modifikaciju u jednom paketu koji će moći instalirati svatko, a kako bi se legalno ogradio, moder DamnedDev je naumio sve to ponuditi uz uvjet da je za igranje potrebno posjedovati originalnu igru na nekoj od konzola.

Prilagođeno korisničko sučelje, nadograđene teksture i sjene trebale su lijepše i optimiziranije korisničko iskustvo.

Rockstar sprema nešto svoje?

To je bilo 2015. godine, razvoj je išao sporo, ali se čitavo vrijeme nešto događalo, da bismo prošli mjesec čak dobili i trailer kao dokaz kako se razvoj približio kraju. Ipak, ovih dana je stigla poruka kako je projekt pauziran. Nije objašnjeno zašto, ali u kratkoj poruci na GTA Forums moder DamnedDev je naveo kako “nije sretan” i kako će uskoro sve objasniti.

Red Dead Redemption Damned Enhancement Project Reveal Teaser Trailer

Zbog načina pisanja pretpostavlja se kako se u sve umiješala Rockstarova pravna služba i kako je upravo to razlog zaustavljanja projekta. Zašto bi to Rockstar napravio kad modifikacija sama po sebi nikome ne smeta? Kako smo već i napisali, za igranje bi bilo potrebno posjedovati igru na PlayStationu 3 ili Xboxu 360.

Moguće objašnjenje bi bilo to kako Rockstar priprema nešto svoje, što ide u skladu s glasinama i dolasku RDR-2 u paketu s “jedinicom” na PC neko dosljedno vrijeme. I zaista, glasine o Red Dead Redemptionu 2 na PC-ju su sad već toliko raširene da smo praktički sigurni u PC port, dok bi “jedinica” svakako bila ogroman bonus

Oznake

3
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
IkeeeBrijacjeedah Recent comment authors
novije starije popularnije
jeedah

Kad bi izbacili jedinicu za steam to bi bilo super. RDR 2 sam odlucio ipak pricekat za PC posto cu si za mjesec dva novu grafu kupit i monitor.

Brijac

Ne znam zašto su uopće pokušavali jer se ovo već dogodilo s jednom igrom, a ne mogu se sad sjetit s kojom.

Ikeee

Definitivno bi ju vise igrao da je na PC-u..

Povezano

Back to top button
Close
Close