Vijesti

Zbog DDoS-anja Sonyja dobio dvije godine zatvora

Nekadašnji Sony Online Entertainment, a današnji Daybreak je mjesecima u 2013. godini bio pod DDoS napadima “DerpTrolling” skupine, kako sami sebe vole nazivati – skupine hakera.

Napad se najviše osjetio na PlanetSide 2 igri, financijski gubici su bili značajni, pa je 5 godina kasnije priveden Austin Thompson iz Utaha, momak koji je bio na čelu skupine i za kojeg je dokazano da je vodio Twitter račun koji je redovito preuzimao odgovornost za napade.

U studenom prošle godine Austin se na prvom saslušanju izjasnio kao kriv, a jučer mu je dosuđena kazna od 27 mjeseci zatvora i plaćanje odštete od 95 tisuća dolara Daybreaku, nekadašnjem Sony Online Entertainmentu.

Sigurno se sjećate blagdana 2014. godine i napada na većoj skali kad nisu radili serveri na nijednoj konzoli? Za njih je odgovornost preuzeo poznati “Lizard Squad“, dok su dvojica privedena i osuđena. Jedan u SAD-u na tri mjeseca zatvora i kaznu od čak 350 tisuća dolara u 2017. godini, a drugi u Finskoj na dvije godine zatvora 2015. godine. Momak iz Finske je u svojim najboljim danima čak lažno prijavio postojanje bombe u avionu, avionu na kojem je letio John Smedley – predsjednik Daybreaka. Ne znamo kako, ali SOE, odnosno današnji Daybreak se nekako opasno zamjerio toj opasnoj ekipi

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close