Vijesti

Zbog DDoS-anja Sonyja dobio dvije godine zatvora

Nekadašnji Sony Online Entertainment, a današnji Daybreak je mjesecima u 2013. godini bio pod DDoS napadima “DerpTrolling” skupine, kako sami sebe vole nazivati – skupine hakera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad se najviše osjetio na PlanetSide 2 igri, financijski gubici su bili značajni, pa je 5 godina kasnije priveden Austin Thompson iz Utaha, momak koji je bio na čelu skupine i za kojeg je dokazano da je vodio Twitter račun koji je redovito preuzimao odgovornost za napade.

U studenom prošle godine Austin se na prvom saslušanju izjasnio kao kriv, a jučer mu je dosuđena kazna od 27 mjeseci zatvora i plaćanje odštete od 95 tisuća dolara Daybreaku, nekadašnjem Sony Online Entertainmentu.

Sigurno se sjećate blagdana 2014. godine i napada na većoj skali kad nisu radili serveri na nijednoj konzoli? Za njih je odgovornost preuzeo poznati “Lizard Squad“, dok su dvojica privedena i osuđena. Jedan u SAD-u na tri mjeseca zatvora i kaznu od čak 350 tisuća dolara u 2017. godini, a drugi u Finskoj na dvije godine zatvora 2015. godine. Momak iz Finske je u svojim najboljim danima čak lažno prijavio postojanje bombe u avionu, avionu na kojem je letio John Smedley – predsjednik Daybreaka. Ne znamo kako, ali SOE, odnosno današnji Daybreak se nekako opasno zamjerio toj opasnoj ekipi

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano