Vijesti

Znate li kako je izgledao internet prije 20 godina? Ovako je izgledao PlayStationov site

Ako ste u ono vrijeme imali dovoljno godina i računalo, svejedno niste previše vremena provodili na internetu. Minuta korištenja dial up mreže bila je oko 20 lipa, pa bi se nakupilo to. Ako ste u to vrijeme bili 10-godišnjak kao ja, znali ste točno koji dan u mjesecu bi poštar donio račun i planirali biste da vas taj dan nema. Ili, ako ste bili hrabriji, s poštarom biste dogovorili deal. Sva sreća pa je moj volio popiti pivo ispred trgovine… Bila su to druga vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sad, moram priznati, osim lektire.net i Altavista tražilice s koje se jako dobro pretraživao porno sadržaj, ja osobno sam se prilično rijetko susretao s gaming siteovima. Međutim PlayStationov site je bio institucija. Na njihovim forumima se učilo engleski jezik, tražili savjeti za GT licence, informiralo o igrama kad bi PSX časopis kasnio na moj otok…

Kad sam jutros otvorio Reddit tamo me dočekala prava nostalgična bomba, jer jedan korisnik je postavio screenshot kako je to izgledalo 2000-e godine. A zatim sam osobno cijelo jutro izgubio na web.archive.org putem kojih je moguće putem snapshotova zaviriti u bilo koji trenutak povijesti interneta.

Za standardne standarde, internet je onda izgledao nepojmljivo. No, ‘ajmo biti malo zajedljivi, pa zaključiti od koga je danas očajni PlayStation Store “pokupio” dizajn. Uživajte.

18.10.2000. Ovako je izgledao site uoči izlaska PlayStationa 2. Sve bitne informacije o novoj konzoli stajale su sa strane, FF VII je bio najpopularniji, a GT2 je imao brutalnu flash reklamu.
1999. čitavi site je izgledao poput kutije PS One igre.
Početkom 2002. godine site se pomalo modernizirao. Primijetite cijene igara, a onda je revoluciju već napravio i GTA 3.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano