Vijesti

“PlayStation 5 je najuzbudljiviji komad hardvera u posljednjih 20 godina”

Gotovo je. Sutra u 17 sati je gotovo. Sony i Mark Cerny će konačno predstaviti PlayStation 5. Hardverski će ga razotkriti “do maloga piše”, a hoće li predstaviti i vanjski izgled tek ćemo vidjeti. Sumnjamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Microsoft je jučer postavio ljestvicu jako jako visoko s hardverom koji će se moći uspoređivati čak i s GTX 2080 grafičkim karticama i procesorskim rješenjem temeljenim na AMD Zen 2 platformi koja donosi nemjerljivo poboljšanje u odnosu na sadašnju generaciju konzola.

Na sutrašnje razotkrivanje PlayStationa 5 osvrnuo se i urednik Kotakua Jason Schreier koji je, mogu to slobodno napisati, jedna od najupućenijih osoba u industriji.

“Ne znam koliko PlayStation 5 ima teraflopsa, ali ovo je utisak kojeg sam čuo od nekoliko tehnički orijentiranih ljudi (a koji su bili u doticaju s PS5 op.a.). Jedan mi je rekao kako se radi o “najuzbudljivijem komadu hardvera u posljednjih 20 godina”.

Veeelika izjava

Izjava iznad upućuje na dvije mogućnosti. Prva je ta da je Sony hardverski vjerojatno na razini Xbox Series X. Hardverski je to impresivno, ali “najuzbudljivije u posljednjih 20 godina”? U godinama kada smo prešli na 3D grafiku, na OLED i savitljive ekrane, na pametne mobilne telefone sa zaslonima na dodir, u godinama kada automobili samostalno voze na cestama… To je zanimljiva tvrdnja, impresija ili kako god hoćete.

Druga mogućnost je da ta je PlayStation 5 nešto više od dobro posloženog hardvera impresivnih mogućnosti. Što ustvari ide u korak sa glasinama posljednjih mjeseci poput indukcijske površine konzole koja bežično puni kontroler, poput posebnih senzora koji prate otkucaje srca i znojenje pa po njima skaliraju igru, napredne haptičke vibracije…

Što u biti Sony može smisliti s PlayStationom 5? I može li u tome pretjerati, pa da nam nauštrb cijene ponudi čitav niz mogućnosti koje nećemo znati ili željeti cijeniti?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano