Vijesti

Xbox Series X je pravi next-gen monstrum – drugi dio! Prvi gameplay, novi gamepad, SSD i ultra brza učitavanja

Microsoft nas je definitivno jučer pozitivno iznenadio razotkrivanjem Xbox Series X-a do samog kraja. U vremenu u kojem dominiraju vijesti o virusu, karantenama i izolaciji, Xbox Series X informacije su došle kao pravi melem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno, bilo bi još sve puno značajnije da naše tržište voli Xbox brand, ali znamo svi da to i nije tako i da velika većina čeka PlayStation 5 vijesti. Ipak, dok Sony još šuti, Microsoft je odlučio razgolititi se do kraja jer su sigurni da imaju odličnu konzolu. I zaista prema svemu viđenom – itekako imaju!

Xbox Series Xxx

Jučer smo već pokrili sve najvažnije, ali evo i novih detalja i zanimljivih informacija koje su bitne za sve buduće vlasnike konzole.

Učitavanja igara su super brza, a biti će samo još i bolje

Znamo svi da Xbox Series X i PlayStation 5 imaju SSD diskove koji su posebno prilagođeni za konzole. Microsoft je već jučer demonstrirao koliko brže Xbox Series X učitava State of Decay 2 u odnosu na Xbox One X koji je najjača konzola na tržištu.

Imajte na umu da je ovo Xbox One igra koju pokreće Xbox One Series X putem backward compatibility mogućnosti.

Gearsi 5 na Series X-u “prešišali” ultra postavke PC-a i donose napredne grafičke mogućnosti

U manje od 14 dana, Microsoftov first party studio The Coalition, demonstrirao je kako dobro mogu izgledati Xbox One X igre na Series X-u. Prikazan je prvi Gears 5 gameplay koji se vrti na nativnoj 4K rezoluciji, 60 FPS-a i naprednim grafičkim postavkama koje nema niti PC na ultra postavkama.

Također, možete vidjeti prvi prikaz ray-tracing tehnologije na Minecraftu. Tek ćemo vidjeti kako će sve to izgledati na next-gen igrama koje se otpočetka rade za Xbox Series X.

SSD kartice i memorija, ali i vanjski HDD-ovi

Xbox Series X će imati od prvog dana SSD veličine 1TB što je odlična stvar. Za sve vas kojima ovo neće biti dovoljno, Microsoft (sigurno i Sony), ponudit će mogućnost kupnje većeg SSD-a. Ako se bojite da će SSD biti komplicirano zamijeniti, onda se ne morate bojati jer sve će vam biti jasno kad vidite sliku.

SSD će biti moguće zamijeniti u samo par sekundi. Pretpostavlja se da će Microsoft ponuditi i veće SSD diskove od 2TB koji sigurno neće biti jeftini.

Xbox Series X će također podržati i vanjske HDD-ove koje ćete moći spojiti na konzolu, ali ako želite iskoristiti sve što nudi Xbox Series X, itekako je poželjno pokrenuti igre sa SSD-a.

Previous generation Xbox titles can still be played directly from external USB 3.2 hard drives.

Novi i još bolji Xbox kontroler

Bez ikakve dvojbe – Microsoft ima najbolja dva kontrolera u čitavoj igraćoj industriji. Obični Xbox One kontroler i Elite 2 verziju koja je skupa, ali vrijedi svake kune. Novi Xbox Series X kontroler nije nikakva revolucija, već manja nadogradnja na postojeći Xbox One kontroler.

  • kontroler će konačno dobiti posebnu Share tipku
  • D-Pad je dodatno poboljšan i precizniji je nego ranije, a i već odlični triggeri postali su još bolji
  • kontroler ima USB-C ulaz
  • kompatibilan je s Xbox One konzolom, iOS i Android mobitelima, te PC računalima
  • dodatno je poboljšana ergonomija gamepada
  • smanjena je latencija dodatno

U par sekundi pokrenite nekoliko igara

Microsoft je demonstrirao kako izgleda quick resume opcija koja vam omogućava da u svega par sekundi uđete u igre i nastavite tamo gdje ste stali. Ne morate se bojati da niste sačuvali poziciju ili pak niste došli do mjesta za sejvanje jer ćete započeti igrati tamo gdje ste suspendirali igru. I tako je moguće raditi s par igara.

I to nikako nije sve…!

Xbox Series X je zaista prava next-gen konzola koja će donijeti niz naprednih mogućnosti po pitanju kompatibilmosti, grafike, ali i zvuka. Microsoft je još puno više detalja objavio na službenom blogu gdje su zaista razgolitili konzolu do kraja.

Ostaje pitanje koliko će nas sve ovo koštati? Valjda je svima jasno da Xbox Series X (isto će biti i s PS5 konzolom) zaista predstavljaju pravi generacijski skok u odnosu na trenutne konzole. Sa svom naprednom tehnologijom koju donose, pravo je pitanje same cijene.

Gotovo je sigurno da možemo biti sretni ako Microsoft uspije ovo ugurati u cijenu od €500! I tako će gubiti na svakoj prodanoj konzoli, ali znamo svi da igre donose zaradu. Igre koje tek trebamo vidjeti kad pričamo o Microsoftu.

Microsoft i dalje cilja Xbox Series X za izlazak do kraja godine, ali je jako upitno da li će to biti uopće moguće s obzirom na situaciju oko pivskog virusa.

Prema posljednjim informacijama, očekujemo vrlo skoro i prikaz pravih next-gen Xbox Series X igara. I naravno – čekamo Sony i PlayStation 5.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano